Verhaal van je leven

Testament dat orde schept in chaos van herinneringen

Mensen die het verhaal van hun leven vertellen, doen dat om verschillende redenen. Er zijn mensen die het zien als de beste manier om orde te scheppen in de chaos van hun herinneringen. Vergelijk het maar met het doorspitten en sorteren van een doos met lang bewaarde papieren en foto’s.

Er zijn ook mensen die graag het verhaal van hun leven vertellen om te voorkomen dat herinneringen verloren gaan. Ze willen graag dat hun kennis, ervaring en lotgevallen bewaard blijven voor generaties die na hen komen. Hun verhaal is een soort testament van het leven.

Waar je in het leven zelf niet alles in eigen hand hebt, is dat met het verhaal dat je vertelt wel zo. Je hoeft niet alles te vertellen. Je kunt ook kiezen voor een bepaalde periode in je leven of voor een bepaald thema. Het is en blijft joúw verhaal.

Voorbeeld: Niemand langs de weg, hoofdstuk 3

Voorbeeld: Handje, mondje, kontje, demo met vier verhalen

Voorbeeld: IJsje van vijf en andere verhalen uit Oud-Geldrop, hoofdstuk 32

Voorbeeld: Scootmobiel-verhalen, demo met voorwoord Wim Daniëls


Jan02Als ervaren verhalenschrijver en interviewer kan ik je helpen je verhaal te vertellen. Door gesprekken te voeren of op basis van jouw aantekeningen het verhaal voor je te schrijven. Maar het blijft jouw verhaal. Jij beslist hoe het verteld wordt en wat ermee gebeurt. Er een mooi vormgegeven boek van laten maken kan altijd en jij bepaalt wie het te lezen krijgt.

2012  WEBcatch 
In opdracht van Tekstbureau Stiphout