ProjectOudStiphout

Nieuw boek over Oud Stiphout nu te bestellen


BERTDESMEDCOVERWitM‘Bert de smed en andere verhalen uit Oud Stiphout’ verschijnt in maart 2018. Omdat het boek door schrijver Jan Nijssen in eigen beheer wordt uitgegeven, zal het maar beperkt beschikbaar zijn.

Wie het wil hebben, kan het bij voorintekening op de eerste druk bestellen door het invullen van een bestelformulier.   

Schrijfproject met (oud-)Stiphoutenaren

'Bert de smed en andere verhalen' is weer het resultaat van een schrijfproject waar tientallen (oud-)Stiphoutenaren of hun familieleden aan hebben meegewerkt door hun eigen verhalen over de jaren 50 en 60 te vertellen en hun foto’s beschikbaar te stellen. 

Vertellers
Bijdragen zijn onder meer van: Theo Vogels, Adriaan Joosten, Fried Rijkers, Gert Jan Jonkers, Jan van Osch, Mies van Neerven, Anneke Duymelinck-v.d.Wassenberg, Greet van Stiphout, Adriaan Sijmens, Ben Oosterbos, Tiny Klomp, Maria Klomp, Ab Bloks, Hans Vogels, Marno Cranenbroek, Loes Manders en Judith Gruijters.

Verhalen
De verhalen
uit met name de jaren 50 en 60 gaan onder meer over Bert de smed, de Boerenleenbank, Gemeente Stiphout, drogisterij Jonkers, Graard Daniëls, Markthal/Textielhal Stiphout, Stippents archief van Adriaan van Stiphout, kerkkoor en kerkelijke rituelen.

Verder lees je verhalen over Huize Terugkeer, Josegré, schoenmakerij Klomp, de Eenselaar, Stiphoutenaren in Nieuw-Guinea, Don Camillo en Peppone in Stiphout, wasserij Meulendijks en Café Van Oorschot en alle andere cafés en kroegen in de jaten 50 en 60 in Stiphout.   

 

VOORBEELDPASSAGES

Bekijk hier het omslag (achterzijde) met voorbeeldpassages

BESTELLEN 'BERT DE SMED EAV UIT OUD STIPHOUT

Boek bestellen? Vul het bestelformulier in en maak het juiste bedrag over op rekening
NL43 INGB 0003 9446 24 T.N.V. J.F.HA. NIJSSEN

Download hier het bestelformulier voor 'Bert de smed EAV'

 

INFO EN CONTACT

Voor nadere info kun je bellen via 0492 – 522948 (Jan Nijssen) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


BERT DE SMED EAV

Bert de smed en andere verhalen
uit Oud Stiphout in de jaren 50 en 60

Eerste druk, maart 2018
Uitgave in eigen beheer
Geen ISBN

Auteur © Jan Nijssen
Soft cover, 168 pagina’s
Met plm. 110 foto’s, vooral uit privé collecties

Prijs: € 19,50

 

HERDRUK OME TINUS EAV UIT OUD STIPHOUT 

Ome Tinus EAV (uitgave 2017) kost € 18,50 en is uitverkocht. De herdruk gaat door bij voldoende belangstelling.
Wil je het boek hebben? Vul dan het bestelformulier hieronder in, maar maak het bedrag nog niet over.
Je wordt eerst gebeld, als de herdruk doorgaat. 

 

857StiphoutCoverDef2

Bijdragen: Jo Adriaans, Sissie Bekx-v. Berkel, Hélène v. Uden-Lebon, Ria v. Bree-v. Dijk, Ambro Sanders, Betsie v. Ansem-Konings, Antoon Geubbels, Diny v. Moorsel-v.Bree, Mies v.Neerven, Willie Rooijakkers, Gonny Adriaans, Martien de Kok, Pieter Korthuis, Jos Vogels, Robert Adriaans, Wim en Theo Benders, Theo v.d. Ven, Gerard Vermulst, Els v. Poppel en Frans Konings. 

Jan Nijssen: 'Bij het terug gaan in de tijd kom je natuurlijk uit bij veel herinneringen die zich al lang in het collectieve geheugen hebben genesteld. Zoals het befaamde snoeken vangen in de leemskuilen of het betreurde vertrek van de zusters uit het dorp en de verfoeide annexatie door Helmond. Maar ook persoonlijke herinneringen worden door alle verhalenvertellers in dit boek graag gedeeld met anderen.’ 

‘Denk maar aan de jaren 60 en de Beatles en stel je voor hoe Pieter Korthuis vertelt dat vooral herenkappers het toen zwaar hadden. Je zult maar kapper zijn van een jongen die zijn haar lang wil dragen en van tevoren stiekem gebeld worden door een moeder die zegt dat het korter moet. Pieter vertelt graag hoe hij dat probleem oploste.’

‘Neef Jos Vogels vertelt hoe het leven van de gezusters Adriaans, zijn tantes Leen en Anneke, door hun winkel in luxe en huishoudelijke artikelen werd bepaald. Dat weten veel mensen wel. Maar Jos legt ook uit waarom de winkelinventaris, na het overlijden van Anneke, zo lang onder het stof is blijven staan en dat is waarschijnlijk niet bij iedereen bekend.’


VOORBEELDPASSAGES

Bekijk hier het omslag met enkele voorbeeldpassages

BESTELLEN

Boek bestellen? Vul het bestelformulier in, maar maak nog geen geld over|

Download hier het bestelformulier voor Ome Tinus EAV

INFO EN CONTACT

Voor nadere info kun je bellen via 0492 – 522948 (Jan Nijssen) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


OME TINUS EAV

Ome Tinus en andere verhalen
uit Oud Stiphout in de jaren 50 en 60

Eerste druk, februari 2017
Uitgave in eigen beheer
Geen ISBN

Auteur © Jan Nijssen
Soft cover, 156 pagina’s
Met plm. 114 foto’s, vooral uit privé collecties

Prijs: € 18,50

 

 

 

 

 

 

 

‘Mijn godsdienstbeleving was wel een heel andere dan die van André. Die had vroeger zelfs al eens een aanvaring gehad met pastoor Kavelaars, omdat hij te laat was voor  de catechismusles. Hij was eerst thuis nog een boterham gaan eten, zeiden zijn vrienden tegen de pastoor. Maar die vond dat geen geldig excuus en gaf hem er een draai om zijn oren voor. Wat zijn vader weer niet accepteerde van de pastoor!
2012  WEBcatch 
In opdracht van Tekstbureau Stiphout